Zaterdag vierde Jeri haar verjaardag met een etentje. De avond begon gezellig in de keuken met een glaasje wijn erbij en werd voortgezet aan tafel. Volop interessante gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen.
We hadden het onder andere over hoe voeding in de VS geproduceerd wordt. Iedereen aan tafel is erg bewust daarmee bezig en het totaal niet eens met de genetische manipulatie in Amerikaanse landbouwproducten. Ook als een product biologisch verbouwd is, kan er sprake zijn van genetische gemanipuleerd mais of tarwe.

Mijn tafelgenoten denken dat er daarom veel meer mensen in Amerika die
allergisch zijn voor gluten. Blijkbaar wijkt de verhouding koolhydraten en proteine in genetisch gemanipuleerd mais erg af van gewone mais.
Ik kan het allemaal niet verifieren, maar feit is dat ik hier veel meer mensen ken met gluten-allergie. En als je, zoals veel Amerikanen, nooit zelf
kookt, is de kans groot dat je inname van dat soort producten hoger is.
Tijdens mijn bezoeken aan San Francisco voordat ik hier woonde, viel me altijd op hoe bewust mensen hier bezig zijn met voeding en hoe ze op de hoogte zijn van de belangen van de voedingsindustrie die invloed hebben op wetgeving. En hoe veel van hen bereid zijn veel meer geld uit te geven aan biologisch eten. Ik vond het destijds een beetje overdreven. Maar nu ik hier al jaren woon, begrijp ik het veel beter.
