zondag, januari 22, 2006

Wandeling

Jeri had een goede kroeg uitgekozen. Wild Side West is voor ons op loopafstand en het is een echt buurtcafé waar Jan een alleman komt. We hebben geen foto's gemaakt, maar om een indruk te krijgen, kan je op iemand anders blog kijken.

Verschillende stamgasten knoopten gesprekken aan met ons en er speelden een aantal singer-songwriters. De sfeer was ontspannen... hier zullen we nog wel vaker naartoe gaan. Het was ook erg leuk om Jeri en Simone weer te zien.

Vandaag was de lucht de hele dag strak blauw. We hebben ons ontbijt op het trapje voor ons huis gegeten en gingen daarna op pad.

Wij hadden ons voorgenomen een van de wandelingen uit 'Walking San Francisco' te doen. We hadden gekozen voor een tochtje door North Beach, een van de wijken in het centrum, ook wel 'Little Italy' genoemd. Waar we geen rekening mee gehouden hadden, is het feit dat vandaag in het aanliggende Chinatown het Chinees nieuwjaar gevierd werd! (Op de foto kan je het in de verte zien.) We zaten vast in het verkeer en konden met geen mogelijkheid een parkeerplek vinden, alleen in een parkeergarage voor $3,75 per 20 minuten! Die wandeling in North Beach hebben we voor een andere keer bewaard en we zijn richting strand gereden. We hebben een wandeling in Land's End gedaan, dat is het noordwestelijke puntje van San Francisco, met geweldige uitzichten over Golden Gate en de stad. Hieronder een paar foto's van onze tocht.

De wandeling ging ook langs het Palace of Legion of Honor, waar een kunstmuseum gevestigd is. Verder dan het standbeeld van Rodin op de binnenplaats zijn we niet gekomen.Na zo'n vier mijl te hebben kwamen we bij de
Cliff House, waar we wat gedronken hebben. Een paar jaar geleden waren we hier tijdens een vakantie op een mistige dag. Sindssien hebben de tent enorm opgeknapt.

Cliff House heeft, voor Amerikaanse begrippen, een lange geschiedenis. Drie cliff houses hebben de tand des tijds niet doorstaan. Het waren allerdrie hotels, de laatste twee met ongekende luze. Het laatste Cliff House had een aantal overdekte zwembaden.
Na een heerlijk glas Chardonnay en calamares, zijn we nog even naar het strand bij het Cliff House gegaan.
Cliff House vanaf het strand gezien.

Geen opmerkingen: