zondag, januari 01, 2006

Bernal

Cindy heeft vanochtend een Amerikaans ontbijt gemaakt fruit, gebakken worst en wafels met stroop. Dat is trouwens slechts een van de varianten van een Amerikaans ontbijt. Ook populair zijn pancakes, Frensh toast (wentelteefjes) of gebakken eieren met spek. Het meer gezonde alternatief is cereal: hier zijn tientallen varianten op cornflakes en muesli te koop.

Na met Nederland (Marleen, Joep en ons pap) gebeld te hebben om nieuwjaar te wensen, zijn we gaan wandelen in Bernal Heights, de wijk waarin we wonen. Tot nu toe hebben we de aanliggende wijk, The Mission, vooral verkend.

We liepen via Mission Street naar Cortland Avenue, steeds berg op. Cortland Avenue is de hoofdstraat van Bernal Heights. Er is iets meer leven in de brouwerij dan in de rest van (woon)wijk. Er zijn een aantal leuke coffee shops en een paar winkeltjes. Bij Progressive Grounds hebben we even iets gedronken. Cindy een 'single latte' (spreek uit laté, wij noemen het een koffie verkeerd) en ik een smoothie van bosbessen en frambozen.


Als je op de kaart kijkt, zie je dat we met een grote boog om Bernal Heights Park zijn gelopen. Dit deel van de stad is groen omdat het een steile punt van een heuvel is. Bernal Heights ligt op deze granieten berg, wat betekent dat we relatief veilig zijn voor aardbevingen.

Op de terugweg zijn we over deze heuvel gegaan. Er lopen allerlei smalle paadjes over. Het waaide hard en het regende af en toe. Desondanks was het uitzicht spectaculair.

Ons huis konden we vanaf de top net niet zien, omdat het maar een verdieping hoog is, maar als je goed kijkt, sie je het op onderstaande foto...

Geen opmerkingen: