zaterdag, januari 14, 2006

Kist

Om een uur of 1 gingen we op pad, na uitgeslapen en uitgebreid met Nederland gebeld te hebben. Sinds we wat meer ingericht zijn, weten we dat we wat meer kastruimte nodig hebben om ook de laatste dozen weg te kunnen werken. We willen graag een teak-kast, in Nederland word je ermee doodgegooid, maar die zijn hier nergens te vinden. Als hier al teakhout te vinden is, is het meestal gelakt en dan vinden wij het niet mooi. Na lang zoeken op internet vonden we The Wooden Duck in Berkeley. Het was een grote schuur op een industrieterein. Daar hadden ze inderdaad teak naar onze smaak, alleen niet het type kast dat we zoeken. Wel diverse andere dingen die wellicht van pas komen. We hebben van alles opgemeten om te zien of het in ons huis past, maar niets gekocht.

Daarna gingen we naar
S.F. Atique Mall, een zaak met oude en gebruikte meubels. Wij zouden de meeste zaken die ze er verkopen gaan antiek noemen, maar er waren ook echt oude dingen bij. Cindy was er deze week al een keer geweest. Ze had de zaak ontdekt toen ze op zoek was naar een tuinwinkel. Ze had er een oude dekenkist gezien die ze mooi vond. Hij was uit Pennsylvania van midden 19de eeuw. Ik vond hem ook gaaf, daarom doet ie nu dienst als onze nieuwe salontafel.
Zo zie meteen hoe onze zitkamer eruit ziet met futon en salonkist. Alleen de muren zijn nog erg kaal, want we moeten onze schilderijen nog ophangen.

Zojuist een burrito's gehaald bij een van de vele Mexicaanse restaurants in de buurt en thuis opgegeten. We willen vanavond nog wat gaan drinken bij El Rio. Dat is hier om de hoek en er speelt vanavond een bandje. Dit is een van de eerste avonden dat ik me niet te moe voel om zoiets te doen.

Geen opmerkingen: