zaterdag, januari 28, 2006

The Fillmore

Wauw! Wat waren ze weer goed. De Indigo Girls zijn nog net zo vol energie als 15 jaar geleden toen ik ze voor het eerst hoorde. The Fillmore is ook een geweldige zaal, en een van de bekendste poppodia in de wereld. Het is een oud theater en ademt de sfeer van jaren rock & roll historie. Zoals Paradiso, maar iets groter. Ik denk dat er 1500 mensen in de zaal met kroonluchters pasten. Iedereen moest staan, zoals bij een concert in Nederland, behalve degenen die een plaatsje op een van de balkons wisten te bemachtigen. In Amerika is het gebruikelijk dat er stoelen worden neergezet bij een concert en dat iedereen braaf blijft zitten. Gelukkig niet in de Fillmore.

Bij binnenkomst moesten we niet alleen ons kaartje laten zien, maar ook ons ID (identiteitsbewijs) om te controleren of we minimaal 21 jaar zijn. Dat was inderdaad het geval en dus kregen we een stempel met 21 op ons hand. Op vertoon van die stempel konden we een biertje en gin tonic bestellen.

The Fillmore heeft verschillende tradities. Zo stond er een man bij binnenkomst iedereen welkom te heten 'Welcome to The Fillmore!'. In de lobby was een grote schaal met rode appels, die iedereen mocht nemen. En bij vertrek kregen we een concertposter die speciaal voor The Fillmore ontworpen was. Veel van die posters, echte kunstwerkjes, hangen in het restaurant van The Fillmore en de andere ruimtes hangen vol met foto's van artiesten, waardoor je het gevoel het in een rock & roll museum rond te lopen.

Geen opmerkingen: