zondag, januari 29, 2006

Feest

Vanochtend werd ik wakker met een kater. Leslie's feest was erg gezellig. Gisteravond kwam het bakken uit de lucht, waardoor we lang op een taxi moesten wachten. Tegen half negen waren we in het buurthuis van Potrero Hill, waar Leslie's feest was. We hebben met allerlei mensen staan kletsen. Het is zo gemakkelijk om met Amerikanen in gesprek te komen, helemaal op een feest waar de alcohol rijkelijk vloeit. Er was een bar waar verschillende flessen wodka en wiskey op stonden om mee te mixen. Van die grote twee-literflessen.

In de loop van de avond klaarde het weer op waardoor het geweldige uitzicht over de baai zichtbaar werd. (Helaas waren we onze camera vergeten.) Het balkon was een populaire plek - niet alleen vanwege het uitzicht, ook om te roken. In Californie mag nergens gerookt worden, ook niet in bars en restaurants... al werden er gisteravond niet alleen sigaretten gerookt. De sfeer deed me denken aan de feesten uit mijn au pairtijd. We kregen een lift naar huis van een van de stellen op het feest.

Om van de kater af te komen, maakten we vanochtend een wandeling naar 24th Street in Noe Valley, want het weer was weer mooi. Heerlijk om in de zon te lopen en San francisco te verkennen. Elke straat is anders - er zijn zoveel unieke huizen en sommige straten zijn zo steil dat je aan de top uitzicht hebt over de stad. In sommige straten staan palmbomen en in andere staan bomen in bloesem.

24th Street is de hoofdstraat van Noe Valley, waarlangs allerlei winkeltjes en restaurants zijn. We vonden er zelfs een kaaswinkel met kaas uit allerlei delen van de wereld, ook uit Nederland.

We vonden een tafeltje in de zon op het teras bij Pasta Pomodoro, waar we ontbijt gegeten hebben. Ik had een heerlijke omelet met spinazie, courgette, olijven en kaas. Echt genieten! Op de weg terug kwamen we langs een huis dat te kopp stond waar een open huis gehouden werd. Op zondat zijn hier heel veel open huizen. We zijn gaan kijken om een idee te krijgen van de mogelijkheden hier. Het huis was kleiner dan ons huis in Amsterdam, al was er wel een gaage voor twee auto's. De prijs: 899.000 dollar!

Geen opmerkingen: