zaterdag, december 10, 2005

Verhuizen

Vanaf vandaag wonen we in San Francisco! Al hadden we in de eerste vier weken heel wat spullen verzameld, alles paste gemakkelijk in onze twee auto’s.

Storm, klaar voor vertrek


Op mijn voicemail was een bericht van Crystal van het verhuisbedrijf. Onze container komt een dag later aan in de haven van Oakland dan gepland, op maandag 12 december. Hij is ook uitverkoren voor een scan, wat betekent dat we 'm zeker niet binnen een week zullen hebben.

We zagen onszelf niet twee weken op een luchtbed slapen… mijn nachtrust heb ik veel te hard nodig met mijn nieuwe baan. Daarom hebben we de afgelopen dagen Craig’s List weer afgezocht (net als toen we een woning zochten) op zoek naar een futon. We vonden er een die er goed uitzag bij mensen in The Mission, maar een paar blokken van ons nieuwe adres. Het bleek een stel te zijn dat binnenkort naar Londen vertrekt en daarom de huisraad aan het verkopen is. Déjà vu! Ze woonden in een ontzettend gaaf apartement in een oud gebouw - rechts ze je me in de hal bij de lift staan.

De futon zag er prima uit, dus voorlopig hebben we een bed! En als we onze spullen weer hebben, kan ie als bank dienst doen, want alle leuke banken hebben 2 tot 3 maanden levertijd. Hij paste net in Cindy’s auto – wij zijn helemaal gelukkig met ons ene meubelstuk in ons lege apartement!

Het nieuws de afgelopen dagen staat bol van de beslissing die goeveneur Schwarzenegger moet nemen over het leven van Tookie Williams. Deze ex-gangster is jaren geleden ter dood veroordeeld voor verschillende moorden. Hij heeft gratie aangevraagd en voor het eerst in jaren maakt een gevangene kans op een positief oordeel. Belangrijkste reden daarvoor is dat Tookie tegenwoordig goed werk doet en ervoor zorgt dat jongeren niet bij gangs gaan en uit gangs uittreden. Hij is er zelfs voor genomineerd geweest voor de Nobelprijs voor de Vrede. Maandag wordt de uitspraak verwacht... net op tijd, want de executie staat gepland voor 1 minuut na
middernacht van maandag op dinsdag.

Geen opmerkingen: