zondag, december 25, 2005

Eerste kerstdag

Om twee uur waren we bij Cindy's tante Phillis voor het kerstdiner. Phillis' dochter Jane en haar man Bill waren er ook al. Bill had Tom & Jerry's gemaakt, een tradioneel kerstdrankje met eieren, poedersuiker, kruiden, rum en brandy, geserveerd in een mok. Smaakte lekker en hakte er meteen in zo vroeg op de middag. Cindy's ouders, Jane's broer Jim en Thelma, een vriendin van Phillis kwamen ook.

Janie (links) was de grote chefkok die voor een viergangendiner zorgde, met Bill als haar helper. Ongelofelijk hoe ontspannen zij voor negen mensen kookte.

Eerst gamba's, gevolgd door een jello-cranberrysalade. Jello is gelatinepudding. Die was eht bindmiddel tussen stujes cranberry, appel, sellerie en walnoot. Heel bezonder. Het hoofdgerecht kon niet Amerikaanser! Een rib roast met gravy (gemaakt door Bill), zoete aardappels, spinazieschotel en Yorkshire pudding. Het was allemaal erg goed gedaan en dus lekker.
Jimmy snijdt de rib roast


Onderdeel van het gesprek was het nieuwe huis van Janie en Bill in Arizona. Ze hebben daar last van bergleeuwen en peccary's, vooral nu het hek rondom hun huis nog niet af is. Het is hier heel normaal om te vragen of je op die dieren mag schieten. Het antwoord was ja.

Mijn volle bord met Ken en Sue (Cindy's ouders) op de achtergrond


De dochter van Jim, van mijn leeftijd, is afgelopen zomer naar Oklahoma verhuisd. Op de foto's die ze heeft gestiuurd zie je de ranch waar ze nu woont met twaalf paarden en veel land. Ze schijft dat ze 50 koeien wil en dat de op hun land stukken bos hebben die geschikt zijn voor de jacht, haar man heeft al drie reeën geschoten. Haar zoon van veertien staat met een grote cowboyhoed op de foto. Geen huis-tuin-en-keukenkiekje, maar geposeerd voor een professionele fotograaf. Amerikaanser wordt het niet...

Met z'n allen aan het kerstdiner

Na het eten nog even met z'n allen rond de boom met appeltaart en pumpkin pie. Er waren ook weer kado's over en weer. We gingen rond half negen weer naar huis, door de stromende regen.

Gelukkig ben ik morgen nog een dag vrij. Niet omdat ze hier tweede kerstdag vieren, maar omdat eerste kerstdag op een zondag valt. Morgen is een dag zonder verplichtingen en kunnen we heerlijk uitslapen... als Storm tenminste niet weer een kat aan de andere kant van het raam wil aanvallen!

Geen opmerkingen: