zaterdag, december 24, 2005

Kerstavond

Kerstavond hebben we gevierd in het huis van Cindy's zus in Gilroy, een uur een een kwartier rijden van ons huis. Precies even ver als van de Nieuwendammerdijk naar Tilburg. Naast Cindy's zus Debbie, haar drie zoontjes (Justin, Jake en Josheph) en haar vriend Jurgen, waren ook Cindy's ouders er. De kinderen waren door het dolle heen vanwege alle kado's onder de boom. Dit zijn niet de kado's van Santa Claus, want die krijgen ze pas morgenochtend. Kerstavond is voor de kado's van vrienden en familie. Op een kado schrijf je dan ook niet alleen voor wie het geschenk is, maar ook van wie.

De pakjes gingen pas na het avondeten open. Er was lasagne, salade, fruit, een ham en brood... allemaal uitgesteld op het aanrecht als een klein buffet. We aten aan een gedekte tafel in de keuken. Mijn ervaring is dat het er in Amerika met de feestdagen een stuk relaxter aan toegaat dan in Nederland.

Er waren kado's van iedereen voor iedereen. Wij hebben een broodrooster van Cindy's zus gehad en kleding van Cindy's ouders. Joseph's favoriete kado was een Superman-cape, Justin was niet weg te slaan bij zijn nieuwe Gameboy-spel en Jake was helemaal blij met zijn boxbal. Het 3D boek met bril was bij iedereen populair...
Op de bank met Debbie en Jurgen.


Als we in Gilroy zijn, maken we graag van de gelegenheid gebruik even langs de outlet mall te gaan. Op weg naar Debbie, hebben we daar nog wat last-minute kerstinkopen gedaan. Het was vandaag voor het eerst sinds een week niet bewolkt, waardoor het meteen erg warm was. 26 graden! Te warm voor de trui die ik had aangetrokken. Het is bijna niet te geloven, maar de foto hiernaast is ook vandaag, 24 december, genomen.


Geen opmerkingen: