zondag, december 11, 2005

Kerstvoorbereidingen

De eerste nacht in ons nieuwe huis is goed bevallen. De futon slaapt prima.
Rond 11 uur waren we in San Jose, een uur ten zuiden van San Francisco, bij Phillis, de tante van Cindy. Ze is al in de tachtig en woont alleen in een groot huis aan de
rand van de stad. Ruim 150 jaar geleden bouwden haar grootouders (of overgrootouders, dat ben ik kwijt) een ‘cabin’ op die plek. Later zijn er kamers aangebouwd, waardoor het nu een mooi groot huis in met één heel oude kamer.

Samen met Cindy’s zus, Debbie, hebben we haar geholpen met het opzetten van de kerstboom. Debbie had een grote, volle spar gekocht, zoals je ze alleen maar hier ziet. Je ziet ze wel
eens op TV en in films. Wij hingen 'm vol met gekleurde lampjes, een knipperende engel in de top en allerlei ballen en decoraties. Hij zag er bont uit toen we weer gingen.

Debbie en Cindy met hun tante in het midden

Op de weg terug langs Target voor de eerste kerstinkopen: kado’s voor de drie neefjes van Cindy. We vieren kerstavond bij Debbie thuis met de hele familie, dus we moeten voor iedereen een kado kopen. Ook heb ik kadootjes gekocht voor Grace, een meisje van 5 dat ik niet ken. Ons Edelman-kantoor doet mee aan een actie van Estrella Family Services om voor arme kinderen kerstgeschenken te kopen. Op het prikbord in de keuken hangen briefjes met een naam, leeftijd en verlanglijstje. Grace is vijf en ze wil jurken, rokken, truien, ondergoed en ander kleding, haar lievingskleuren zijn rose, paars en blauw en ze houdt van Dora the Explorer en Bratz. Ik heb wat kleertjes voor haar gekocht en een Bratz-pop.

Geen opmerkingen: