donderdag, december 29, 2005

Draadloos

Op weg naar mijn eerste afspraak vanochtend realiseerde ik me dat ik mijn telefoon vergeten was. En ik had Natscha nog wel gezegd dat ik rond 8 uur bereikbaar zou zijn. Ik moest om 9 uur bij een klant in Los Gatos zijn, dus er was geen tijd om terug te gaan. Volgens Google Maps, onmisbaar voor mij sinds we hier zijn, zou het een klein uur rijden zijn, maar in de ochtendspits weet je maar nooit (ook al valt het verkeer me tot nu toe erg mee).

Zoals ik gehoopt had, was er draadloos toegang tot een netwerk in het kantoorpand waar ik moest zijn en ik was vroeg genoeg om er even gebruik van te maken. Ik kon zonder wachtwoord inloggen, waardoor ik in mijn geparkeerde auto met de laptop op schoot via Skype even naar Nederland kon bellen. Dat is Silicon Valley ten top! Er zijn hier maar weinig plekken waar geen WiFi is...

Mijn afspraak met de klant ging om een demo en uitleg van mesh netwerken. Een manier om een hel netwerk draadloos te bouwen, en niet alleen 1 hotspot. Ik ben weer een stuk wijzer, maar zal jullie niet met de details lastig vallen.

Vandaag heb ik met collega's gelunchd. Dat gebeurt hier niet zo vaak. Jammer genoeg was het ter gelegenheid van het afscheid van een medewerker. We gingen naar Calcas in Mountain View, waar mijn sandwich zo groot was dat ik de heelft mee naar huis genomen heb. Heel normaal hier.
Op weg naar huis luisterde ik naar A Tree Grows in Brooklyn het audio-boek dat Cindy me voor de kerst gegeven heeft. Het maakt de rit een stuk aangenamer.

5 opmerkingen:

Xavier zei

Echt een geweldige blog, ik kijk er al naar uit om je belevenissen regelmatig online te kunnen volgen. Leuk om te horen dat je nog steeds zo'n tech freak bent. Stel je voor dat WiFi (of beter WiMax) een dusdanig grote coverage krijgt dat je als het ware met een Skype GSM al je telefoontjes gratis zou kunnen afhandelen. De telecom markt gaat nog serieuze omwentelingen tegemoet gaan willen ze overleven .... Vanuit het koude en sneeuwerige Belgie alvast mijn beste wensen voor 2006!

Christel zei

Hi Xavier,

Leuk van je te horen! WiMAX belooft heel spannend te worden - binnenkort verwachten ze de eerste certificering. Een van mijn klanten maakt WiMAX-spullen, dus ik volg die markt nu wat meer.

Christel

Christel zei

Hey Xavier... ik zie dat jij ook een blog hebt!

linda hummel zei

Hee Christel

Eindelijk tijd om bij te lezen op je blog. Zelf vermaak ik mij mij de Audiotheek van Koot en Bie in de files naar Leiden. Ik zal eens kijken of ik je iets kan toesturen van dat nederlandse cultuurgoed. Een heel goed 2006 - geniet van het avontuur! Linda

Christel zei

Heerlijk zo'n audioboek, vind je niet? Als ik naar mijn auto loop, krijg ik helemaal zin in de rit naar werk of naar huis.

Christel