vrijdag, juli 06, 2007

Creditcard

Ik heb een corporate creditcard van American Express waar ik onkosten die ik voor de zaak maak mee kan betalen. Een keer per maand krijg ik een rekening van American Express en moet ik al die zaken betalen - als ik op tijd mijn onkostenvergoeding heb ingediend, heb ik het geld terug voordat ik de creditcard-rekening betaal. En als ik op tijd mijn creditcard-rekening betaal worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Het is dus niet zo dat de zaak de maandelijkse rekening van de corporate creditcard op zich neemt. In het begin vroeg ik me daarom het nut van zo'n corporate credit card af.

Het voordeel zit 'm in het feit dat de creditcardbestedingen en betalingen niet worden meegerekend in mijn 'credit score'. Als ik dus veel geld moet voorschieten en ik vebruik veel krediet, weegt dat niet mee. Dat is heel belangrijk omdat die credit score bepalend is of je een lening of hypotheek kunt krijgen EN wat de rente is die je ervoor betaalt.

Ik heb sinds een paar maanden een creditcard van onze bank met 500 dollar bestedingslimiet. Niet veel, maar het heeft wel geholpen om mijn credit score op te bouwen, want ik betaal elke maand alles netjes af en ik heb dus geen grote schulden.

Het heeft bijna anderhalf jaar geduurd, maar inmiddels is mijn credit score in de hogere regionen. Al weet ik nit precies hoe hoog, ik merk het aan het aantal creditcard-aanbiedingen dat ik krijg. Toen we hier net woonden, was dat alleen voor Cindy weggelegd. Nu willen allerlei banken me als klant!

1 opmerking:

joep zei

Volgens mij kreeg ik nog een paar euro's van je...-)