woensdag, juli 11, 2007

All-Star game

De afgelopen dagen draaiden hier om honkbal, want gisteravond vond de All-Star game plaats in San Francisco. Ik ben geen sportkenner, maar als ik het goed begrijp zijn er twee 'eredivisies' voor honkbal, ofwel twee 'major baseball leagues': de National League en de American League. Zover ik weet is het enige verschil tussen de divisies dat een team in de American league een tiende speler mag hebben die niet in het veld staat, maar alleen slagman is.

Elk eredivisieteam speelt in een van de leagues en dat verandert niet. De Boston Red Sox spelen bijvoorbeeld in American League en de San Francisco Giants in de National League. De enige keer dat die twee teams elkaar kunnen treffen is tijdens de World Series aan het einde van het seizoen in het najaar.

De wedstrijd van gisteren is een vriendschappelijke waarbij niet de vaste teams, maar de twee divisies het tegen elkaar opnemen. Fans bepalen welke spelers in de teams deelnemen. De meeste gehoorde naam is Barry Bonds; hij is een van de meest populaire sporters in Amerika op dit moment. Hij staat op het punt om het record voor het hoogste aantal homeruns te breken, hij speelt voor de Giants en hij wordt onderzocht op het gebruik van doping. De man krijgt dus volop publiciteit, positief en negatief.

Ruim 31 mijoen mensen hebben de wedstrijd op TV gezien. Het festijn is schijnbaar ook goed voor de stad geweest vanwege de grote aantalelen bezoekers.

Geen opmerkingen: