donderdag, juli 05, 2007

Independence Day

Zo'n dagje vrij in het midden van de week is super. Het komt maar weinig voor, want de meeste Amerikaanse feestdagen vallen op een maandag. En als een feestdag op dinsdag of donderdag valt, krijg je dag tussen de feestdag en het weekend meestal ook vrij.

Het was gisteren ongebruikelijk warm (vandaag worden warmterecords gebroken) en we hadden geen verplichtingen, dus hebben we heerlijk van de zon genoten op ons balkon. 's Avonds gingen we naar een barbecue georganiseerd daar een paar van Cindy's collega's. Kortom, we hebben de dag als de meeste Amerikanen doorgebracht. We moesten iets voor op de gril meebrengen, een iets om te delen. Op weg naar de plek van bestemming gingen we langs de supermarkt. Die is ook op de nationale feestdag open. Met kaas, stokbrood, salade en hotdogs gingen we naar Fort Mason, een van de Nationale Parken in de stad.

Fort Mason is een oude legerbasis die stamt uit de tijd van de Amerikaanse burgeroorlog en vandaag de dag onderdeel is van Golden Gate Park. Het ligt aand e noordkant van San Francisco, tussen de Golden Gate brug en Fisherman's Wharf, waar enorm druk was vanwege festiviteiten en het vuurwerk. Vanaf onze plek zaten we eerste rang wat betreft het vuurwerk.

We waren met een groep van vijftien; de meesten werkten voor de National Park Service, de meesten voor een specifiek park. Ik heb weer het een en ander bijgeleerd. Bijvoorbeeld, als je Samuel Adams bier met appelcider mixt, krijg je een snake bite. Een andere collega vertelde over een beweging die Independence Day wil omdopen tot Interdependence Day om daarmee aan te geven dat een land niet op zichzelf in wereld staat... zelfs Amerika niet.Het was niet gemakkelijk om een parkeerplek te vinden. Uiteindelijk vonden we een parkeerterein op een kwartier lopen afstand. Vandaar hadden we bovenstaand uitzicht.

Bij de ingang van Fort Mason
Een kerk op het terrein van het Park
Een van de huizen. De oudste gebouwen in het park zijn houten huizen; er zijn ook een aantal betonnen barrakken. Veel van de gebouwen worden bewoond.

Cindy in gesprek met Joel, de organisator van de barbecue. Ons feestje was in de achtertuin van een van de huizen die op dit moment gerenoveerd worden. Als het huis klarr is zal het verhuurd worden.... voor 10.000 dollar per maand.

Het uizicht vanuit de achtertuin. We zagen vier stinkdiertjes... gelukkig kwamen ze niet al te dichtbij.

Wij waren niet de enigen die hotdogs hadden meegebracht.

Natuurlijk was er ook mais.

Geen opmerkingen: