maandag, juli 30, 2007

Buitenland

Ik zit net met een klant te praten over de wireless markt en hoe andere landen verder zijn op dit terein dan de VS. Vooral in Azië lopen ze voorop om de overheid daar grote projecten initieert. In Singapore bijvoorbeeld, zijn de bezig om draadloze internettoegang in het hele land beschikbaar te maken. Deze klant, een kleine start-up, is betrokken bij dit soort grote projecten.

Het simpele feit dat deze technologie het goed doet in andere landen en dat de VS achterloopt, is niet interessant voor de Amerikaanse media. Dat is geen nieuws. Dat ben ik anders gewend uit Nederland. Als Nederland ergens onderaan een internationale ranglijst bungelt is daar meestal wel aandacht voor. Hier veel minder. Men denkt al snel dat zoiets dan ook niet belangrijk of relevant is.

De manier waarop Amerikaanse journalisten nog wel enigszins te interesseren zijn voor dergelijke onderwerpen is als je ze kunt vertellen wat de lessen zijn de VS kan trekken uit projecten in andere landen. Je moet dus echt een stap verder gaan in het aanbieden van informatie. Zo hebben wij weer iets om ons mee zoet te houden, want het kost redelijk wat tijd om alle benodigde gegevens te achterhalen.

Geen opmerkingen: