woensdag, juli 18, 2007

Baksteen

Om half vijf zat de trainingsdag erop, net op tijd om een conference call met een klant in Silicon Valley bij te wonen. Half zes was ik terug op mijn hotelkamer en besloot snel even naar de fitnessruimte te gaan voor het eten. Mijn collega Dominic en ik hadden afgesproken met twee ex-teamgenoten die naar Chicago zijn verhuisd.

We aten in een tapas-restaurant in een wijk ten noorden van het centrum. Erg leuk om zo wat meer van Chicago te zien een beter beeld van de stad te krijgen, al was het alleen maar banuit de taxi. Bijna alle gebouwen waren er van baksteen, waardoor het me een beetje aan Amsterdam deed denken. De huizen en de hele sfeer gaven een bekend gevoel... En dat werd nog eens versterkt toen het begon te regenen!

Thuis regende het trouwens ook vandaag. Het schijnt voor de eerste keer sinds 1850 te zijn dat het op deze dag van het jaar regent in San Francisco.

Mijn collega's in het tapasrestaurant

4 opmerkingen:

Joep zei

Amsterdam?
Ik zie geen enkele dakpan of gevel (trap, klok enz). Misschiebn is het dat het al wat langer is geleden dat je in Amsterdam bent geweest....
Volgende maand misschien weer.
Groet

Christel zei

Ik had de camera niet in de aanslag toen we langs een huis met trapgevel kwamen, maar dat was er ook. Dit deel van Chicago deed me niet zozeer aan de grachtengordel denken, maar andere delen van Amsterdam, zoals KNSM eiland. Het deed Nederland/Europees aan.

Marleen zei

hoe waren de straatnamen? Nederlands?

Christel zei

Nee, hoezo?