donderdag, november 24, 2005

Thanksgiving

Net als bijna alle Amerikanen hebben we vandaag kalkoen gegeten. De vierde donderdag in november is Thanksgiving, een echte Amerikaanse feestdag.

De dag begon rustig - beetje uitslapen, wasje draaien, mail lezen, beetje TV kijken naar Macy's Thanksgiving Parade in New York. Een optocht met enorme balonnen in allerlei figuren als Scoobie Doo, Sponge Bob, Ronald McDonald, etc.

In het begin van de middag gingen we naar Cindy's zus Debbie, zo'n drie kwartier rijden hier vandaan. Haar ouders en broer Stephen waren er ook. We zagen hen voor het eerst sinds we hier zijn. Het was ook leuk om Cindy's neefjes, Justin , Jake en Joseph weer te zien. Terwijl wij die drie bezig hielden, waren de anderen aan het koken.
Jake
Justin
Joseph
Samen met Cindy's broer en Justin maakten we een wandeling - ook al ligt Gilroy maar net buiten Silicon Valley, je hebt het idee dat je er midden in de natuur bent.
Het Thanksgiving diner (dat meestal in de loop dan de middag gegeten wordt) bestaat uit allerlei traditionele gerechten. Natuurlijk de kalkoen, waarover Cindy's vader zich ontfermde. Bij de kalkoen hoort 'stuffing', in ons geval van kastanjes en croutons, en verder hadden we cranberry sause, aardappelpurree, fruitsalade en als toetje pumpkin pie en appeltaart. Het eten zelf duurde niet zo lang - de Amerikanen zijn niet van die natafelaars... en Cindy's familie ook niet. Na het eten hingen we voldaan op de bank en hebben we nog een film gekeken.

Voor mij, en de meeste Amerikanen is Thanksgiving een vierdaags weekend. De winkels zijn morgen trouwens wel open - de vrijdag na Thanksgiving staat bekend als Black Friday, omdat het de drukste winkeldag van het land is. Het is de dag waarop je de beste koopjes vindt - en de commercials op radio en TV staan er de afgelopen dag bol van. Sommige winkels gaan al om vijf uur open en als je tussen 7 en 10 uur bij IKEA bent, krijg je de hele dag 10% korting. Wij hebben voor morgen heel andere plannen - we gaan brunchen bij Beth, een vriendin van Herbert.

Geen opmerkingen: