zaterdag, november 26, 2005

Bank zoeken

Het is 7 uur 's avonds en we zijn helemaal uitgeput, want we waren de hele dag op pad op zoek naar een bank, want geen van onze banken hebben we meegenomen naar Amerika. We hadden een redelijk goed idee waar we wilden kijken en zo konden we de grote, lelijke Amerikaanse meubels vermijden. Winkels als Crate & Barrel en Pottery Barn hebben onze smaak. We hebben 'm nog niet gevonden, de ideale bank, maar wel een paar leuke gezien. We hopen een bank naar onze smaak te vinden met een bed erin, want we verwachten heel wat logees ;-) En als er zo'n bank snel kunnen vinden, hoeven we eerste week in San Francisco niet op een luchtbed te slapen. Hier heb je best veel keuze in slaapbanken, meer gewone banken, waar een bed in verstopt is. We belandden onder ander op Santana Row en de Westfield Valley Fair Mall in Santa Clara, een winkelcentrum met valley parking! Ongelofelijk hoeveel mensen aan het shoppen waren.. en hoeveel mensen er aan het eten waren in de 'food court' (een concentratie van fastfood-restaurants, zoals die in elke mall te vinden is).

Door onze zoektocht, ontdekten we ook dat
World Market heel veel buitenlands eten (goede curry, lekkere olijfolie, etc.) heeft en goede wijn voor Nederlandse prijzen! Edith, ze hebben hier Fat Bastard! We hebben meteen een flesje (voor 7 dollar) meegenomen. Hier gaan we zeker nog terug komen om boodschappen te doen.

Na al dat gewinkel, hebben we nu een rustig avondje thuis. We dachten er even aan om naar de film te gaan, maar we hebben nog geen bioscoop in Mountain View gevonden! Een ander keertje... Het wordt een avondje TV-kijken. Als het aan Cindy ligt, kijken we de hele avond naar HGTV, een station met alleen maar woon- en tuin programma's. 24 uur per dag varianten op 'In Holland staat een huis' en 'Eigen huis en tuin'!

Wat ik gisteren nog vergat te schrijven is dat we bloemen hadden gekocht voor Beth! Viel niet mee om iets fatsoenlijks te vinden. Voor twee lelies betaal je hier vier dollar, en dan zijn ze al half verwelkt. En ze weten ook echt niet hoe je er een leuke bos van maakt. Daar moeten we nog even verder naar zoeken, want ik vind het wel leuk om die Nederlandse traditie hoog te houden.

Geen opmerkingen: