woensdag, november 16, 2005

Huizenjacht

Vandaag de hele dag in San Francisco geweest. We hadden vijf afspraken om huurwoningen te bekijken, allemaal gevonden via Graig's List. We beginnen een steeds beter beeld te krijgen van waar en hoe we willen wonen doordat de apartementen allemaal anders zijn en in verschillende buurten liggen. We kijken in The Mission, Potrero Hill, Noe Valley en Bernal Heights, allemaal aan de oostkant. Dit is de zonnige kant van SF (aan de andere kant blijft de mist hangen) en dicht bij de snelwegen richting Silicon Valley). Elke buurt heeft zijn voor- en nadelen, en het maakt ook nog uit op welke straat een apartement is.

Vanochtend hebben we twee geweldige apartementen gezien. Het eerste (hiernaast) was een heel huis in een rustige straat met van die mooie, houten huizen aan de rand van Noe Valley. Twee blokken verder is Mission Street, een straat vol leuke restaurants, ba
rs en winkels. Daar hebben we afgelopen zomer nog overnacht in een leuke hostel met een restaurant op het dak. Het huis is van buiten niet zo mooi, maar van binnen helemaal gerenoveerd. Heel smaakvol gedaan (zie rechts), want de eigenaar is architect. Hij heeft zijn kantoor pal naast het huis en de achtertuin die daarbij hoort, mogen we ook gebruiken. Eigenlijk is alles goed aan deze woning, alleen is het aan de dure kant en we moeten 200 dollar extra betalen voor een parkeerplek in de garage! Ook zouden we het meteen moeten gaan huren, terwijl we onze spullen pas half december verwachten.


De tweede woning is in een nieuw apartementengebouw in een wat vagere buurt, aan de rand van The Mission (het blauwe gebouw links). Ook met een huur aan de hoge kant en ook per direct te huur. Daarvoor krijgen we wel een woning met drie ruime slaapkamers en twee badkamers, een huiskamer met open haard en open keuken met nieuwe apparatuur. Ook is er een groot dakterras met geweldig uitzicht (zie onder) waar alle bewoners gebruik van mogen maken. Daar zouden we heerlijk tot 's avonds van de zon kunnen genieten. Moeilijke keuze....

De eigenaar vraagt waar we nu wonen, en als we Mountain View zeggen, denkt hij meteen dat we voor Google werken. Die reactie krijgen we wel meer - Google is zich snel aan te ontwikkelen tot een mega-bedrijf. De lokale krant staat ook vol met Google-nieuws, want het bedrijf wil gratis wireless internet in Mountain View aanbieden.

De woningen die we 's middags zagen zijn het zeker niet. Te klein en te bedompt. Morgen hebben we nog een paar afspraken en we hebben nog een paar weken de tijd. Jemoet hier wel snel beslissen, dus het kan goed zijn dat als we morgen besluiten een van de woningen te willen huren, dat ze niet meer beschikbaar zijn. Maar we hebben nog een paar weken om iets te vinden.

Dat we voorlopig nog niets huren, wil niet zeggen dat vandaag geen productieve dag was. Cindy heeft een auto gekocht! Het is een tweedehands Toyota RAV4, die we bij de Toyota-dealer van San Francisco vonden.

Vladimir, de Russische verkoper, was in veel opzichten de typische tweedehands autoverkoper. Hij praatte met een typisch Russisch accent met zo'n volle L. Na een testrit en wat onderhandelen waren we eruit. In een heel shabby kantoortje is het contract getekend! Daarna is ter plekke de verzekering geregeld. Cindy belde haar bank en de benodigde info werd meteen gefaxt. Als we gewild hadden, waren we vandaag met de RAV4 naar huis gereden. Zo snel gaat dat hier. We halen 'm morgen op, zodat ze nog wat laatste checks kunnen doen. (Links: Vladimir en Cindy.)

Rond half zeven kwamen we uitgeput thuis, waar we blij zijn zelf te kunnen koken, even te internetten en TV te kijken. Heel anders dan vakantie!

Geen opmerkingen: