zaterdag, november 10, 2007

Watershed

Vanochtend hebben we met Jody en Gina doorgebracht. We werden wakker in hun huis in de suburbs van Atlanta, zo'n 25 kilometer ten zuiden van de stad.

Jody's huis met vier slaapkamers en een garage voor twee auto's. Zo'n huis kun je in dit deel van de VS voor $135.000 kopen; waar wij wonen zou zo'n woning waarschijnlijk zo'n twee miljoen kosten! Jody vertelde dat in haar omgeving er veel inbeslagnemingen en gedwonengen verkopen zijn, waardoor de prijzen onder druk staan.

De postbode was al langsgeweest. In dit soort wijken heeft iedereen een brievenbus aan het begin van de oprijlaan. Je kunt 'm ook gebruiken om post mee te versturen. Door het rode vlaggetje omhoog te zetten, weet de postbode dat er brieven in liggen om mee te nemen.

Gina, Jody en Cindy.
Veel meer dan dit hebben we niet van Atlanta gezien. We reden van Jonestown, waar Jody en Gina wonen, naar Decatur, aan de oostkant van de stad om te gaan lunchen.

De omgeving is hier prachtig. In deze tijd van het jaar begin de bomen van klaur te veranderen en dat levert een mooi palet op.
Onderweg zagen we ook heel veel van dit soort huizen. Hieraan zi je dat het gebied zijn eigen geschiedenis heeft. Ook nieuwe huizen worden nog in deze stijl gebouwd.

Een indruk van Dacatur. Een mooi en gezellig stukje van de stad (al is het officieel niet deel van Atlanta) met restaurantjes en winkeltjes. Voor Jody en Gina, die pas zes maanden hier wonen, was het een leuke ontdekking.

We gingen eten bij Watershed, een van de betere restaurants in de omgeving. Ik had erover gelezen omdat Emily Saliers de eigenaar is.

Onder het eten hadden we volop bij te praten. Jody vertelde dat ze, nu ze net weer op een nieuwe plek gestationeerd is, moet oppassen met wie ze wat over haar priveleven verteld, want ze wil niet het risico lopen dat ze haar baan verliest omdat ze een vriendin heeft. Ze vertelde ook van haar vorige baan in het Pentagon. Erg interessant om te horen wat er zich achter de schermen afspeelt.

Na de lunch gingen we op pad naar Augusta om Carla en Robin te bezoeken.

2 opmerkingen:

Joep zei

hebben de mensen zo'n laag inkomen of zoveel schulden, want een hypo van 135K is voor mij niet de hele wereld

Christel zei

Bijna alle Amerikanen hebben schulden; da's geen verschil tussen oost- en westkust. In het zuiden van de VS liggen alle prijzen lager, maar ook de salarissen. En zoals je weet, zijn er drie criteria die de prijs van onroerend goed bepalen: lokatie, lokatie en lokatie. San Francisco en omgeving is een gewilde plek om te wonen...