zondag, november 04, 2007

Nieuwe auto

Afgelopen nacht is hier de klok een uur terug gezet, een week later dan vorig jaar. Anderhalf jaar geleden heeft de Amerikaanse overheid besloten dat de zomertijd tot en met de laatste dag van oktober loopt om zo energie te besparen. Allerlei computers waren er niet op voorbereid, waardoor de agenda (in Outlook) van sommige collega's een uur voor liep.

Ondanks de wintertijd is het ongelofelijk mooi weer. Zelfs 's avonds is het nog lekker en dat komt niet al te vaak voor in San Francisco. Gisteravond was het warm genoeg om buiten te eten. Na een hapje op de binnenplaats van Liberty Cafe, gingen we nog even naar Wild Side West waar de tuin de meest populaire plek was. Vandaag reden we met open dak naar Morgan Hill, waar ik vorige week bij de Ford-dealer een auto had gezien: dezelfde auto als ik nu heb, maar dan een nieuwer bouwjaar en nieuwe model. Het duurde drie uur voordat we eruit waren en alle papieren getekend waren. Tegen die tijd had ik het helemaal gehad met de country-muziek die in de showroom draaide... Morgan Hill is ten zuiden van San Jose, en niet meer in Silicon Valley. Je bent daar dus op het platteland.

Je moet onnoemelijk veel formulieren tekenen bij de aanschaf van een auto; de dealer wil zich voor van alles en nog wat vrijwaren en de overheid verlangt ook dat je van alles en nog wat op de hoogte wordt gesteld. We hadden eigenlijk nog naar de opening van een tentoonstelling willen gaan, maar daarvoor was het al te laat. Ten we naar huis reden werd het donker - vandaar nog geen eigen foto, maar zo ziet mij nieuwe auto eruit:

Geen opmerkingen: