zondag, november 25, 2007

Rio del Mar

We zijn net terug uit Santa Cruz. Het weer was vandaag niet meer zo mooi als de afgelopen dagen. Nog even over het strand gelopen voordat we weer op huis aan gingen.

Gisteren hebben we een flinke trandwandeling gemaakt. We gingen daarvoor naar New Brighton State Beach. We liepen via dat strand en Seacliff State Beach naar Rio del Mar, een klein plaatsje iets ten zuiden van Santa Cruz. We waren nog nie eerder aan dit deel van de kust geweest.Aan de ene uiteind van het strand zagen we allemaal torentjes. Toen we dichterbij kwamen bleken ze stuk voor stuk uit stenen te bestaan die op elkaar gestapeld waren. Ze leken wel aan elkaar gelijmd, maar het waren stuk voor stuk werkjes in ultime balans.
Deze man had ze neergezet. Hij stelde zich voor als White Horse.

We liepen ongeveer drie kilometer via New Brighton Beach en Seacliff Beach naar Rio del Mar.

Er waren heel veel vogels op het strand.

Deze vogeltjes konden heel hard lopen. In groepjes bleven ze zo dicht mogelijk bij het water, maar bij elke golf renden ze van het water weg. Het zag er heel grappig uit.

Hier zie je huizen pal aan het strand gebouwd. Ik weet niet hoe veilig me daar zou voelen, want het water kan bij vloed makkelijk tot aan de tuin reiken. Eerlijk gezegd weet ik niet of de eigenaren van de huizen op de rotsen veel beter af zijn...

Even rusten en genieten van het uitzicht.
Voor de kust ligt een oud cementen schip. Het werd in de jaren twintig gebouwd in Oakland als tanker, maar werd vervolgens hierheen gebracht om dienst te doen als uitgaanscentrum met restaurant, dansvloer en zwembad. De pret duurde tot eind jaren veertig, toen het schip in tweeen brak. Het schip is inmiddels ver vergaan.

In Rio Del Mar vonden we een klein tentje waar we een hapje konden eten.
Clam chowder met Chardonnay.

Geen opmerkingen: