vrijdag, november 23, 2007

Thanksgiving Day

Gisteren was het Thanksgiving. Het is de nationale feestdag die, veel meer dan kerst, gaat om samen delen en samen zijn. Het is een dag om met familie door te brengen, vandaar de drukte op vliegvelden en wegen deze tijd van het jaar, en om je deur open te stellen voor mensen die alleen zijn. Het is tevens een feestdag die Amerikanen met elkaar verbindt, omdat er minder religieuze associatie is met deze dag zoald met kerst.


De aanleiding voor deze dag stamt uit de tijd van de Pilgrims in de zeventiende eeuw naar Amerika kwamen. Het verhaal wil dat ze de koude winter konden overleven omdat de Indianen hen hielpen met het vinden en verbouwen van eten. Om dank te zeggen, nodigden de Eurpeanen de Indianen uir voor een maaltijd.
Daar draait het nog steeds om tijdens Thanksgiving: eten. Het avondmaal begint in de loop van de middag en het barst van de traditionele gerechten. Om te beginnen de kalkoen; sommige mensen noemen deze feestdag zelfs 'Turkey Day'. Daarnaast horen cranberry's, mais, pompoentaart, 'stuffing' (vulling voor in de kalkoen), sperziebonen uit de oven en aardappelpuree er ook bij.
Na en of tijdens het eten wordt er American Football gekeken, want op deze dag zijn er altijd belangrijke wedstrijden. Gisteren waren er zelfs twee... vraag me niet welke, want ik heb geen idee.
Wij hadden typische Thanksgiving met Cindy's familie. Naast haar ouders, waren haar zus, neefjes, nicht met echtgenoot en tante er ook. Santa Cruz was een perfekte plek om het te vieren.


Het weer was mooi genoeg om 's middags even naar het strand te gaan. De kinderen vonden het prima om in zwembroek te lopen; wij vonden dat net iets te fris.

Tijd met de familie terwijl de kalkoen langzaam gaar wordt.


Cindy's zus debby met haar oudste


Jospeh en Justin


Tegn vijf uur gingen we aan tafel; aan de late kant voor Thanksving.

Met Cindy's nicht Jane.

Geen opmerkingen: