dinsdag, november 27, 2007

Bootcamp

Een groot deel van de dag heb ik in het Marriott Hotel in San Mateo doorgebracht voor een training. Twee PZ-medewerkers van ons hoofdkantoor in Chicago zijn hier om de 'Managers Bootcamp' te geven, een tweedaagse cursus voor managers van Edelman. De term bootcamp stamt uit het leger, het is een andere naam voor de intensieve basistraining. Tegenwoordig worden allerlei intensieve trainingen bootcamp genoemd.

We leerden over coaching, feedback, delegeren en meer van dat soort zaken. We hadden het over moeilijke situaties en een van mijn collega's bracht op dat het moeilijk is om jonge mensen te managen omdat ze vaak van alles verwachten en denken reach te hebben op een hoog salaris, snelle promotie en veel vrijheid. Een typisch geval van generatiekloof en niet veel anders dan in Nederland.

De collega's uit Chicago vertelden ons dat ze met de generatie van twintigers voor het eerst meemaken dat ouders bellen als zoon- of dochterlief een slecht evaluatiegesprek heeft gehad.

Laatst vertelde mijn collega wiens vrouw in het onderwijs werkt dat het tegenwoordig heel gebruikelijk is voor ouders om een klacht in te dienen als hun kind geen A heeft gekregen voor een proefwerk. In het Amerikaanse schoolsysteem kun je een A, B, C, D of F krijgen; A is nog het beste met een 10 te vergelijken, maar ze zijn een stuk minder uitzonderlijk. Een F is een onvoldoende, maar een C wordt meestal al niet goed genoeg gevonden. Sommige ouders verwachten dat hun kinderen altijd een 'perfekte score' behalen...

1 opmerking:

Anoniem zei

I love workin for Uncle Sam...