dinsdag, november 06, 2007

Video

Vanavond heb ik grotendeels op de bank voor de TV doorgebracht. Ik heb Oprah gekeken op de DVR. De uitzending ging over de verschillende sterren die zijn voortgekomen uit filmpjes op YouTube. Daar was ook de Nederlandse Esmee Denters, die via de site door Justin Timberlake is ontdekt. Waarschijnlijk kent iedereen in Nederland haar al, maar ik had nog niet van haar gehoord.

Sinds gisteren, zijn er steeds meer TV programma's die gedwongen een pauze nemen omdat scriptschrijvers in Hollywood in staking zijn gegaan. Ze strijden voor een betere vergoeding voor het gebruik van hun teksten; niet alleen op basis van de TV uitzendingen, maar ook voor de DVD's en downloadbestanden die ervan gemaakt worden. Nu de wereld van video en TV aan het veranderen is, willen de schrijvers voorkomen dat ze over een paar jaar op een houtje moeten bijten.

De programma's die op dagelijkse basis gemaakt worden, zoals Jay Leno's Tonight Show, zijn al begonnen met herhalingen en vandaag was op het nieuws dat ook Desperate Housewives door al hun nieuwe scripten is. Als de staking nog een paar dagen duurt, zullen steeds meer programma's er even mee op moeten houden.

2 opmerkingen:

joep zei

Heb ik weer, nog nooit van die meid gehoord (en naar op je link te hebben gekeken ook nog nooit gezien)
Zal vast ongekende talenten hebben

Christel zei

Misschien moet je vaker naar 100%NL luisteren ;-)