zaterdag, september 29, 2007

Toyota

Via internet ben ik al een tijdje in de gaten aan het houden of er een opvolger van mijn huidige auto te koop staat voor een redelijke prijs. Bij de Toyota-dealer in de buurt van mijn werk had ik een auto gezien die in aanmerking kwam. Die dealer het Putnam Toyota en ook de dealerbedrijven van Volvo, Chevrolet, Mazda, Hummer enzovoort heten Putnam. Ik dacht tot nu toe dat dat de naam van een wijk was, maar al deze zaken blijken in handen van Joe Putnam.

Vanochtend gingen we naar het autobedrijf, waar ik de auto die ik wilde kopen gezien had. Ik heb zelfs zwaar onderhandeld over de prijsen stond op het punt te tekenen voor de koop, maar op het laaste moment toch besloten om het niet te doen.

Net als toen we we onze eerste auto's kochten. moest de verkoper tijdens de onderhandelingen steeds met zijn manager overleggen. Hij vertede me dat hij niet in dienst is van het autobedrijf, maar op commissie werkt. Alleen bij deze dealer hangt zijn commissie niet af van de marge op de auto, maar van de klantbeoordeling.

Pas toen ik de papieren voor de overdracht wilde tekenen, bleek dat de wagen in kwestie een huurauto geweest was. De verkoper had me andere dingen verteld over de vorige eigenaar, zelfs toen ik hem op de man af vroeg of het een huurauto geweest was. De man van de administratie wond er geen doekjes om en toen ik eenmaal wist hoe de vork in de steel zat, was de beslissing snel genomen. Ik blijf nog even in mijn oude auto rijden.

4 opmerkingen:

joep zei

volvo cabrio met hard top is ook een mooie.

Christel zei

Welk model is dat? C70? VW Eos vind ik ook nog steeds mooi.

Joep zei

C70, daar is sinds een jaar of twee een nieuw model van met een hard top. Veel beter dan een Eos (zo heet er ook een vogel in de muppetshow volgens mij)

Christel zei

Ook een stuk duurder... Wat vind je van de Saab 93?