zaterdag, september 29, 2007

Boodschappen

Op weg terug van Burlingame kwamen we langs een winkel die Smart & Final heet. Ik was er nog nooit geweest en wilde wel eens binnenkijken. De TV reclames hadden me de indruk gegeven dat het een soort mini-Costco is (ofwel een mini-Makro). De naam geeft ook al aan dat je er voor koopjes terecht kunt (het woord final wordt gebruik om aan te geven dat je niet kunt ruilen en dat is bij Amerikanse winkels alleen het geval als iets zwaar in de uitverkoop is).

Er was inderdaad veel in bulk te koop en de prijzen viele mee. Het grootse deel van assortiment is op feesten en partijen gericht. Je kunt er enorme zakken chips krijgen en er er waren twee gangpaden vol met wegwerp borden, bekers en bestek. Handig om te weten voor als we een keer een feestje hebben... We hebben er een deel van onze boodschappen kunnen doen, maar ze hadden er lang niet alles.

De rest van de inkopen deden we bij een van de Mexicaanse winkeltjes in de Mission, nadat we op het dakterras van Medjool uitgebreid geluncht hadden. We liepen ook nog wat andere winkeltjes binnen op weg terug naar huis, waaronder een schoenenzaak. Daar hadden ze allerlei trendy schoenen, waaronder ook gympen in allerlei kleuren. Je moet hier wel redelijk hip en modebewust zijn om die te dragen; je ziet ze niet al te veel. Mijn collega's vinden dit soort schoenen 'very Euro'; Amerikanen houden het over het algemeen liever bij wat conservatievere kleuren. Ik heb geen idee of ze in Europa inderdaad populair zijn.

3 opmerkingen:

Marleen zei

bij mij op school zie ik op dit moment vooral gympen in wit of zilver of goud!

Joris Evers zei

Die komt auto shoppen in Burlingame, maar niet op de koffie/bier/wijn bij Joris. Tjonge jonge :-)

joep zei

In de efteling hebben we rode exemplaren gezien en die konden danse
@ Joris
C&C houden van wijn, dat is ook de rode draad in de Blog dacht ik zo...:-)