zaterdag, september 15, 2007

Schoonmaakdag

We wilden iets actiefs doen vandaag en besloten te gaan wandelen. Het weer was aangenaam in San Francisco, een beetje bewolkt en tegen de twintig graden. Daarom gingen we naar de overkant van de baai, in hoop op iets mooier weer: warmer en meer zon. Maar deze tijd van het jaar verschilt de temparatuur tussen San Francisco en de 'East Bay' niet zoveel. Dat merkten toen we in Emeryville en Berkeley waren. Daar liepen we langs de waterkant, door de jachthavens en over de pier.

In Berkely zagen we mensen met blauwe en groene plastic zakken lopen. Zij deden mee aan de internationale kust-schoonmaakdag. Ik had er nog nooit van gehoord, maar blijkbaar is dit een internationale schoonmaakdag. In ieder geval slaat ie hier, in het milieubewuste Californië, goed aan.


Op de pier van Emeryville

Allerlei mensen deden mee aan de schoonmaakactie
Vanaf de ander kant van de baai hadden we mooi uitzicht op San Francisco en de Bay Bridge.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een toeval; vanmorgen bij de Vroege Vogels (natuurprogramma op VARA-radio sinds mensenheugenis) hoorde ik ook van een natuurschoonmaker. Iemand die trimt en tegelijk zijn plasticzak vult met rommel langs zijn pad, ook goed voor de conditie, dat telkens opstarten. Zie:
http://www.ikprikmee.nl/
Dag, Jaap

Christel zei

In eerste instantie vond ik de actie typisch iets voor Noord-Californie, maar toen ik het opzocht, bleek het een internationale dag.