woensdag, september 26, 2007

Ziekteverlof

Cindy voelt zich al bijna de oude, maar doet het nog even rustig aan gaan nog niet werken. Ze neemt, op dokters advies, deze week een paar ziektedagen op. Aan het aantal ziektedagen die je in een jaar op mag nemen zit hier een beperking - je bouwt ze net als vakantiedagen op. Dat wil niet zeggen dat je niet meer ziek mag zijn, maar als je die dagen overschreidt, krijg je niet doorbetaald tijdens ziekteverlof. Als je een langere periode niet kunt werken, is er een andere regeling... tenminste als je werkgever daar een verzekering voor heeft zoals in mijn geval.

Afgelopen vrijdag, toen ik een dag vrij was om bij Cindy in het ziekenhuis te zijn, had ik ook een ziektedag opgenomen. Die mag je dus ook gebruiken om voor een familielid te zorgen.

Op Cindy's werk was laatst iemand die meer ziektedagen nodig had dan ze opgespaard had. Er werd een mailtje rondgestuurd en verschillende collega's doneerden hun ziektedagen. Dat mag ook.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beterschap voor Cindy; viel ingreep toch beetje tegen?
Groeten, Jaap

Christel zei

Hi Jaap,
Het is allemaal erg meegevallen. Cindy had op minimaal een week ziekteverlof gerekend, maar kon donderdag al gaan werken. Ze moet nog wel rustig aann doen; niet gaan sporten bijvoorbeeld. Ik zal de beterschapswensen doorgeven.

Christel