zaterdag, juni 23, 2007

Dyke March

Het is weer Gay Pride Weekend in San Francisco. Vanavond vond de jaarlijkse Dyke March plaats, met voorafgaand een feest in Dolores Park.

We waren dit jaar goed voorbereid. We hadden bier bij ons en een kleed om op te zitten, en voor 's avonds hadden we extra warme kleding meegenomen. Het park was bomvol, want het weer was prachtig. Vanaf een uur of drie hebben waren we er om vier dingen te doen: van de zon genieten, een biertje drinken, muziek luisteren en mensen kijken...
Je kan het op deze foto's niet zozeer zien, maar er waren ongelofelijk veel mensen met tattoos.

Om snel dronken te worden, wat voor sommige Amerikanen het belangrijkste doel lijkt te zijn bij dit soort feesten. Hier houdt iemand een trechter met een slang eraan omhoog - aan het andere uiteinde hou je je mond en dan kan je een blikje bier in één keer inslikken. Een funnel noemen ze dat.
In Amerika zijn alle drugs verboden, maar in San Francisco is er min of meer een gedoogbeleid voor marihuana. Er kwamen verschillend mensens lang met 'magic brownies'.
In plaats van wachten op het begin van de Dyke March, gingen we even een pizza eten. Er zit toevallig een luxe pizzeria niet ver van de start van de Dyke March.

Onder het eten liep ik even naar buiten voor de start van de mars, die altijd met 'dykes on bikes' begint.
Daarna volgde een lange stoet van wandelaars, waar wij ons na het eten ook bij voegden.

Volop supporters aan de kant (boven en onder)Geen opmerkingen: