maandag, juni 04, 2007

Downtown Santa Cruz

Zaterdag lieten we Ans en mijn vader downtown Santa Cruz zien. Ze hadden zich bij Santa Cruz een klein dorpje voorgesteld, dus ze stonden versteld over de grootte van de plaats: een heuze stad; er is zelfs een universiteit. De stad is klein genoeg om aan de sfeer te merken dat het een universiteitsstad is. Naast de studenten, zijn er ook veel jongeren die een tijdje naar Santa Cruz komen om op het strand te leven. Het is een aparte groep daklozen.

Santa Cruz is ook een stad van surfers en levensgenieters. Hier kan alles en hoeft niets. De mensen zijn hier over het algemeen meer met het milieu en gezond leven bezig, dan met mode of de laatste trends.

Geen ongebruikelijk beeld in de hoofdstraat van Santa Cruz: een eenmansactie voor een beter milieu.

Een gallerij met werk van lokale kunstenaars.

Je ziet ook veel oude auto's in de kustplaats.

Na een paar uur rondlopen gingen we iets drinken.

Mijn vader met zijn nieuwe hoed...


In de loop van de middag gingen we terug naar huis om daar nog even van de zon en de zee te genieten.

's Avonds gingen we eten bij Soif, een wijnbar waar je ook heerlijk kunt eten. We moesten even op een tafel wachten, dus we genoten van ons eerste glaasje wijn in de bijhorende wijnwinkel. Je kon er de een 'taste' bestellen, dat is iets minder dan een half glas. Zo konden we heel wat wijnen proeven op een avond, zonder laveloos te worden.

Na het eten, liepen we nog even door de hoofdstraat, waar op een zaterdagavond van alles te zien is.

Deze clown zijn we al vaker in Santa Cruz tegengekomen. Hij kijkt je met een grote glimlach aan en we vermoeden dat zijn enige doel is bij anderen ook een glimlach op het gezicht te toveren. Het lukt 'm meestal.

We bleven een tijdje staan bij een xilofoongroep uit Zimbabwe. Ze maakten heel gave muziek die een groot publiek trok...

Geen opmerkingen: