zaterdag, juni 16, 2007

North Beach festival

In de zomer vinden er in San Francisco allerlei straatfestivals plaats. Elke wijk heeft zijn eigen feestje en dit weekend is North Beach, de Italiaanse wijk, aan de beurt. We gingen erheen omdat Blame Sally er optrad en we de meiden uit de band al een tijd niet meer gezien hadden. Rond twaalf uur speelden ze op Wasington Square - wij waren net op tijd voor het eerste nummer. We hadden en picknickdeken meegebracht, dus we konden lekker op het gras liggen luisteren.

Ondertussen praatten we al even bij met Jen en Alica, vriendinnen van de bandleden. En na het optreden gingen we met z'n allen lunchen aan de andere kant van de stad. We waren uiteindelijk met z'n vijtienen... heel gezellig.

We besloten vanaf het restaurant in Potreiro Hill naar huis te lopen. Het is een flink stuk, dus goed voor de conditie. Onderweg nog even vis, groenten en fruit gekocht bij een van de vele winkeltjes in The Mission.

We hebben gingen ook nog bij een paar zaken van mobiele telefonie-aanbieders naar binnen om wijzer te worden over de telefoons en abonnementen die ze te bieden hebben. Hier sluiten de fabrikanten van mobiele telefoons deals met de telefonie-aanbieders, wat betekent dat bepaalde telefoons exclusief door een operator wordt geleverd en dat de keuze in telefoons beperkter is dan in Nederland. Als we van aanbieder switchen, kunnen we trouwens heel gemakkelijk ons nummer meenemen. Dat wordt binnen een paar uurtjes omgezet.

Geen opmerkingen: