zondag, juni 25, 2006

Gay Pride

Het is Gay Pride weekend in San Francisco.

Op zaterdagavond is altijd de
Dyke March. Daarvoor verzamelen vrouwen zich 's middags in Mission Dolores Park. Een paar jaar geleden was ik er ook bij, omdat ik voor mijn werk op dat moment hier was. Toen was het nog niet zo groot van opzet, maar toen we rond vijf uur in het park aankwamen was het enorm druk. Veel meer mensen dan paar jaar geleden. Het was zonnig, dus heerlijk weer om in het park te zitten en naar muziek te luisteren (er was een podium met allerlei acts) en mensen te kijken. Op zo'n dag kijk je je ogen uit...

In Nederland zou je bij zo'n evenement Heineken-kraampjes zien, maar hier waren alleen wat straatventers met water. Je mag in Amerika niet in het openbaar drinken en je moet sowieso minimaal 21 zijn om alcohol te nuttigen. Iedereen had dus bier van huis meegenomen, of ging dat bij de dichtsbijzijnde slijter kopen.

De mars begon on zeven uur, aangevoerd door de 'dykes on bikes' en gevolgd door een stoet van vrouwen die door mensen aan de kant werden aangemoedigd. Deze mars heeft een serieuzer karakter can de Parade die vandaag plaatst vindt. Bij allebei gaat het erom dat je laat zien dat je homo of lesbish bent, en om het vergroten van tolleratntie. Bij de Dyke March zie je ook vrouwen een politiek statement maken door topless te lopen. Daar kun je normaal gesproken voor gearresteerd worden, als vrouw zijnde.

De mars eindigde in de Castro, waar een groot straatfeest plaatsvond. Een feest voor iedereen: mannen, vrouwen en alles ertussenin - homo, hetero en alles ertussenin!


Mission Dolores Park vol mensen (vooral vrouwen) met San Francisco in de mist op de achtergrond.

Een van de meer opvallende acts....

Tijdens de Dyke March

Straatfeest.

Uitzicht op Castro Street gisteravond.

Geen opmerkingen: