zaterdag, juni 30, 2007

iPhone

Zojuist even geskyped met Edith en Marleen. Ik realiseerde me dat de iPhone nog niet in Nederland uit is. Hier heeft het nieuws er de afgelopen weken bol van gestaan. Echt ongelofelijk hoeveel rumour Apple heeft weten te creëren en hoe goed ze het apparaat geheim hebben weten te houden. De afgelopen week hebben de vier meest prominente journalisten die over consumententechnoligie schrijven een exemplaar gekregen. Dat waren David Pogue van The New York Times, Walt Mossberg van de Wall Street Journal, Edward Baig van USA Today en Steven Levy van Newsweek. Zij werden vervolgens door TV stations uitgenodigd om over hun ervaringen te vertellen. Anderen schreven over de rijen voor Apple en AT&T winkels, vergeleken de iPhone met andere nieuwe telefoons, de kwaliteit van AT&T's netwerk en allerlei experts waren aan het woord. Wij hadden er last van omdat we nieuws van een klant onder de aandacht wilden brengen, maar niemand had daar oren naar. Tot nu toe zijn de geluiden opvallend positief.

Wij gaan zo naar een AT&T winkel... als ik er eentje zie, zal ik er een foto van maken, maar we gaan er geen kopen. We willen overschakelen naar een andere mobiele operator, omdat de ontvangst van T-Mobile in de Nationale Parken nogal slecht is. De afgelopen dagen hebben we de keuzes online vergeleken en het valt niet mee om een keuze te maken. Dat komt omdat je de meeste mobieltjes maar bij één operater kunt krijgen. Cindy wil graag een telefoon van SonyEricsson en die hebben ze alleen bij AT&T en hun netwerk is niet zoveel beter dan dat van T-Mobile. Verizon heeft het beste netwerk, maar de telefoons spreken ons minder aan.

1 opmerking:

Roelof zei

Hou er bij het kiezen van je abonnement rekening mee dat de meeste Amerikaanse providers meerdere netwerken hebben. AT&T heeft z'n eigen oudere netwerk, niet de meeste geweldige dekking, en ook het netwerk dat vroeger Cingulair heette, en dat heeft weer vrij goede dekking. (Je kent ze vast, van de tv, met die iets betere commercials dan die andere zooi. )

Bij de keuze van een telefoon voor dunbevolkte gebieden zou mijn keuze de telefoon met de beste batterij zijn. Een mobiele telefoon gaat als er geen netwerk in de buurt te vinden is harder zenden (en meer batterij gebruiken) om er toch een te vinden. Buiten de stad gaat je batterij daarom sneller op. Dat Nederland een klein land is heeft ook zo z'n voordelen... ;)