maandag, oktober 06, 2008

Dorrington

Een tijdje geleden had Jamyrson me uitgenodigd om naar haar tweede huis te komen om een weekendje te relaxen. Haar huis staat in Dorrington in Calaveras county, waar ik vorig jaar nog was voor een kampeertrip, midden in de bossen van de Sierra Nevada. Haar tweede huis is veel groter dan haar woonhuis en heeft ze ook zelf gebouwd. Erg indrukwekkend, want het is een enorme kast.

Ik viel met mijn neus in de boter, want zaterdagavond speelde Bonny Raitt bij een de Ironstone Vinyards, weer zo'n wijgaard die er een openlucht theater bij heeft voor concerten. Een vriendin van Jamyrson werkte bij de ingang, waardoor we gratis naar binnen konden. We hadden twee lage klapstoeltjes en dekens meegenomen omdat we plek hadden op het veld, achter de stoelen. Daar bleek iedereen dezelfde uitrusting als wij te hebben. Bonnie was geweldig. Ik vond haar muziek altijd wel aardig, maar live heeft ze me helemaal overtuigd!

Zondag gingen we 'hiken'. Het had de nacht ervoor geregend, en op de hoger gelegen plaatsen gesneeuwd, maar dat weerhield ons niet. Zolang we in de zon liepen, was het weer prachtig en best warm; in de schaduw was het fris... maar we stapten flink door, waardoor we sowieso warm bleven. Mijn kleine Casio-cameraatje dat ik altijd bij me heb, is weer van dienst geweest:

Jamyrson's tweede huis

Uitzicht op weg naar het vertrekpunt van onze wandeling. Als je goed kijkt zie je sneeuw op de bergtoppen in de achtergrond. Waarschijnlijk zijn dat bergen die in Yosemite liggen, want daar zaten we een uurtje vandaan.


We begonnen bij Mosquito Lake

We liepen op 2600 meter hoogte en kwamen af en toe een beetje sneeuw tegen

Dit is een vorm van korstmos, dat in bloei staat.

Stoom van de regen komt van de boomstammen af als de zon erop schijnt. Het gaf een indrukwekkend uitzicht als we door de bossen liepen.Een soort paddestoel of schimmel op een tak...

Eindelijk bereikten we ons doel: Bull Run Lake. We raakten af en toe het pad kwijt. Omdat het geregend had was het af en toe moelijk te herkennen en er waren geen andere hikers aan wie we de weg konden vragen. Net toen we besloten toch maar terug te gaan, zagen we mensen lopen die ons de weg hebben gewezen.We waren veel later terug dan gepland vanwege alle omzwervingen. Ik stapte om zeven uur in mijn auto en was iets na tienen thuis. Heerlijk drie uur lang naar mijn iPod geluisterd, net als op de heenweg.

3 opmerkingen:

Saskia zei

Wow, wat een ongelooflijk mooie omgeving, bofferd!

Marleen zei

Als dat haar TWEEDE huis is.... Fijn dat het zo goed gaat met je!

Christel zei

Het was er echt prachtig en ik prijs mezelf gelukkig dat ik op drie uur rijden van zo'n gebied woon.

Ik heb een linkje in het verhaal naar Jamyrson's eerste huis... da's een stukje kleiner.