maandag, mei 28, 2007

Calaveras

De afgelopen drie ochtenden zijn we heerlijk in de natuur wakker geworden. Het weer was perfekt en we hadden een geweldige plek in Calaveras Big Trees State Park.

Onze kampeerplek in was een 'environmental site', een milieuplek, wat betekent dat ie niet onderdeel van de camping was, maar afgelegen lag van alles en iedereen. De auto konden we op honderd meter afstand parkeren, maar vanaf daar moesten we met onze spullen sjouwen. Het was er heerlijk, midden in de natuur en hoog gelegen waardoor we tot vrij laat zon hadden. Weg van alle drukte van Memorial Day weekend.

We waren er met Joris, Annemieke en Ben (Joris' ouders). Op zaterdag gingen we met z'n vijven een flinke wandeltocht maken.
Dit is een van de weinige plekken waar Sequoia's groeien. Dit zijn de grootste bomen ter wereld. We kwamen lang verschillende indrukwekkende exemplaren. De allergrootste krijgen namen, zo hadden de ontdekkers van een van de bomen deze 'Palace Hotel' genoemd.


Er was een Sequoia omgevallen... daar kon je inlopen.

Ik sta bij de wortels van de omgevallen boom.

Na de 'hike' gingen we wat boodschappen doen bij de plaatstelijke supermarkt. Ook hier werden onze boodschappen voor ons ingepakt. Andere persooneelsleden staan bij de grote zakken hondenvoer die vaak bij de uitgang liggen.

De kassiere helpt met de betaling. De mensen hier zijn supervriendelijk.

Even een kiekje van de kassa naast ons.

Terug bij de tent staken we het kampvuur aan, grilden we mais en zalm, en poften we aardapels. Heerlijk gegeten (en gedronken).

Een van de parkrangers kwam nog even langs om te controleren of alles in orde was. Als je zo afgelegen zit (zonder GSM ontvangst), is dat wel een prettig idee dat er iemand even komt kijken.
Er was geen stromend water maar wel een toilet-huisje met een wc boven een gat in de grond. 's ochtends reden we naar een van de kampeertereinen om daar te douchen.

Op zondag gingen Cindy en ik naar de rivier. Cindy was moedig genoeg om even het ijskoude water in te gaan.

De hengel kwam voor de dag, want een van de redenen om naar de rivier te gaan wa som te vissen. Ik sloeg het allemaal gade vanaf een badlaken.

Als je goed kijkt zie je Cindy rechtsonder op de foto.

Weer terug bij onze plek voor het avondeten.

We aten hotdogs die we warm maakten boven het vuur. Dat hoort echt bij kamperen in Amerika.

Morgen meer over onze laatste dag.

2 opmerkingen:

Joep zei

Niets gevangen dus, want jullie aten hot daogs...

Christel zei

Dat causale verband heb je goed herkend. Dat ene kleine forelletje heef ze maar terug gegooid...