vrijdag, oktober 03, 2008

Wachten

Ik was pas tegen half elf op kantoor vandaag, omdat ik eerst ruim anderhalf uur bij de DMV doorgebracht heb. Per toeval, had ik gezien dat mijn rijbewijs vanaf 10 oktober niet meer geldig is. Ik wist dat het een beperkte geldigheidsduur had vanwege de afloop van mijn werkvisa, maar had steeds verondersteld dat de vervaldatum van mijn rijbewijs overeenkwam met die van mijn L1A. Om een of andere reden zit er vijf weken tussen en omdat ik mijn Green Card nog altijd niet heb, wilde de DMV bewijs van mijn verblijfsstatus zien. Ik heb al regelmatig geschreven over de DMV...

Bij aankomst vertelde de receptioniste stellig dat ze niet voor me konden doen zolang ik mijn Green Card niet heb. Ik vroeg of ze me op z’n minst een verlenging van vijf weken kon geven, omdat mijn werkvisum zo lang nog geldig is. Dat kon.

Na anderhalf uur wachten, was de eerste reactie van de man aan het loket ook dat ik geen nieuw rijbewijs zou kunnen krijgen. Maar na wat aandringen, wilde hij wel even naar mijn papieren kijken en mijn dossier op de server opzoeken. Gelukkig had ik net op tijd mijn paspoort teruggekregen van het Nederlandse consulaat, anders had ik een probleem gehad.


Ik bleek toch in aanmerking te komen voor een nieuwe rijbewijs. Pfew! Ik krijg er nu een die voor twee jaar geldig is. Maar wanneer komt die Green Card nou eindelijk eens?! Volgens de advocaat kan ie elk moment op de mat vallen... maar dat is nu al vijf maanden het geval.

2 opmerkingen:

Dennis zei

Bij mij hetzelfde geval. Mijn advocaat zegt dat ze op het ogenblik de juli 2007 aanvragen aan het verwerken zijn. Ik heb in augustus de greencard aangevraagd, dus het is nog even wachten...

Christel zei

Twee maanden geleden waren ze ook juli aan het verwerken.. en de maand ervoor ook. Volgens de USCIS site zijn ze nu weer met eind juni bezig. Mijn aanvraag is van juli, dus het kan werkelijk elk moment komen!