vrijdag, mei 18, 2007

Eerste indrukken

Rond twee uur kwamen mijn vader en Ans aan met drie grote koffers, twee kleine koffers en een grote tas die maar net in mijn auto pasten. Na de bagage afgezet te hebben bij ons thuis, gingen we koffie drinken. Ik nam hen mee naar Peet’s Coffee and Tea, de tegenhanger van Starbucks. Starbucks komt uit Seattle; Peet's uit San Francisco. Drie keer raden wie populairder is hier.

Terwijl we daar zaten met koffie in papieren bekers realiseerde ik me dat Amerikanen zelden naar een koffieshop gaan daar koffie te drinken, zeg maar voor de gezelligheid. Als Amerikanen in een koffieshop zitten is het of omdat ze er met iemand hebben afgesproken om iets te bespreken, of omdat ze er met hun laptop zitten werken. De meesten Amerikanen bestellen hun koffie en nemen 'm mee. Daarom krijg je hier altijd een deksel op je beker; er zit een gaatje in zodat je lopend of rijdend veilig kunt drinken.
We gingen ook even naar de supermarkt. Ik had geen tijd meer gehad om voor hun komst boodschappen te doen, en het leek me wel een goede activiteit voor de eerste dag. Voor Ans, omdat ze voor het eerst in Amerika is, en voor mijn vader omdat hij een supermerkt-fan is (net als ik). De waren onder de indruk van de grote, en va de hoge prijzen. Ik heb het geloof ik al eens geschreven dat levensmiddelen duurder zijn dan in Nederland, terwijl uit eten gaan stukken goedkoper is.

Ans had nog gevraagd of ik geen boodschappentassen moest meenemen als we naar de supermarkt zouden gaan, maar bij het afrekenen zag ze waarom dat niet nodig was. Hier worden alle boodscappen voor je ingepakt in plastic of papieren zakken. Er handig. Een ander ding dat opviel was het feit dat je geen munten in je karretje hoeft te doen en dat mensen de winkelwagentjes tocht gewoon terug brengen.

Dat is ook in het verkeer te merken. Op veel kruisingen staan stopborden; op alle vier de straten die op die kruising aankomen staat zo'n bord, dus alle auto's moeten stoppen. Vervolgens gaat degenen die het eerste aankwam voor. Iedereen houdt zich daaraan dus dat scheelt een hoop verkeerslichten.

Op de terugweg stopten we nog even bij een Mexicaanse winkel in The Mission voor wat fruit en reden we ook nog even Bernal Hill op om het uitzicht op San Francisco te bewonderen.

's Avonds wilden onze gasten uit eten. We gingen naar Blue Plate, bij ons om de hoek. De enorme ribeye-steak ging er goed in. Cindy en ik gingen vervolgens nog naar een concert van de Be Good Tanyas in de Palace of Fine Arts. Kortom: een lange dag! Vandaag weer een vermoed ik... we gaan zo de stad in.

3 opmerkingen:

Marleen zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Marleen zei

Geweldig om pap en Ans bij jullie te zien! Waar blijft de eerste foto van jou en pap?

Christel zei

Die staat er nu op. Kijk maar.