zaterdag, mei 19, 2007

Dagje San Francisco

Na een Hollands ontbijt (brood met beleg) trokken we er weer op uit. Eerst naar de Ferry Building en de markt die daar op zaterdag en zondag gehouden wordt. Een deel van de markt is vol met kunst en sieraden; een ander deel met groenten, fruit, noten, honing en bloemen. Allemaal afkomstig van lokale boeren, dus heerlijk vers. We mochten van alles proberen. We kochten honing, noten en drie bakjes frambozen; voor ieder een.

De Ferry Buidling is een paar jaar geleden volledig gerenoveerd en sindsdien zitten er allerlei eetstalletjes in; restaurantjes en winkeltjes. Alles met de beste spullen: kaas van over hele wereld, allerlei soorten olijfolie, kaviaar, en ga zo maar door.

Om een uur namen we de boot naar Alcatraz. Ook Ans en mijn vader waren onder de indruk van de audiotoer door de gevangenis - er was zelfs een versie in het Nederlands.

Cindy haalde ons van de pier op en samen reden we naar North Beach, de wijk die ook wel Little Italy genoemd wordt. Daar genoten we op een terrasje van de laatste zonnenstralen en heerlijk antipasti.

Ontbijt bij ons thuis.


Markt met de Ferry Building op de achterdrond.


Als je omdraait, is dit het uitzicht.


Honing proeven.
In de Ferry Building.

Op de boot naar Alcatraz


De berg op om naar het gevangenisgebouw te komen.


De indrukwekkende audiotour die je langs de ongelofelijke kleine cellen voert.


Genieten in Little Italy van wijn, antipasti en de zon.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wil en Ans, geniet ervan!!! Groeten van Jaap en Marga