zondag, mei 06, 2007

Elizabeth

De afgelopen dagen is Konigin Elizabeth volop in het nieuws geweest. Ze was in de Verenigde Staten vanwege het 400-jarig bestaan van Jamestown, de eerste Britse kolonie op Amerikaanse bodem. Tijdens haar bezoek woonde ze tevens een officieel diner met President Bush bij en ging ze naar de Kentucky Derby, een lang gekoesterde wens. van deze paardenliefhebber.

De queen wordt op de voet gevolgd door de pers, want zoiets exotisch (en antiek) als een monarchie kennen ze hier niet. Dat is iets uit sprookjes en 'The Old World' (zo wordt Europe ook wel genoemd). Ook over de uitzending van prins Harry naar Irak hoor je hier veel.


Het is indrukwekkend hoe de Britten hun PR voor elkaar hebben... Niet alleen de vestiging van Jamestown wordt gevierd, maar ook de geboorte van Amerika. Ik vraag me steeds af waar de Nederlanders zijn. Wij hadden toch ook een kolonie in Amerika? Ik heb het even opgezocht en volgens Wikipedia werd New Amsterdam in 1614 gesticht. Als Nederland zichzelf op de kaart wil zetten, zou Beatrix (of Alex tegen die tijd) een bezoek aan dit land en New York moeten brengen. Daar kan geen handelsmissie of politiek overleg tegenop!

Geen opmerkingen: