vrijdag, mei 18, 2007

Toeristen

Sinds we hier wonen, zijn we nog niet een Cable Car meegeweest. Vandaag was de perfecte gelegeheid om daar verandering in te brengen en ons aan te sluiten bij de lange rij toeristen die op hun beurt wachten om met een van de grootste attracties van San Francisco een ritje gemaakt. Ans, pap en ik stapten op bij Powell Street, in het hart van de stad en reden over de heuvels naar Fisherman's Wharf, een andere toeristische trekpleister. Na een groot deel van de dag daar besteed te hebben gingen we naar Chinatown, een plek waar ik al meerdere maken geweest ben, maar nieuwe dingen blijf ontdekken.


In de rij voor de Cable Car.

Terwijl we staan te wachten zien we hoe een Cable Car aan het eindpunt wordt omgedraaid door een houten cirkel waar de car op staat en duw te geven.

Uitzicht vanuit de Cable Car, de heuvel op...

... en aan de andere kant de heuvel weer af.

Op het meest autenthieke stuk van Fisherman's Wharf, wordt nog volop krab gekookt. Je kunt er ook calamares, gamba's en ander zeebanket krijgen.

Het was rond lunchtijd, dus we besloten in een van de restautantjes bij de krabstalletjes te eten. Een tentje dat al sinds 1927 bestaat.


Vervolgens nog even naar het toeristische deel van Fisherman's Wharf met de vele winkeltjes en restaurantketens.


Langs pier 39, waar Fisherman's Wharf op ligt, liggen houten vlonders in het water waar deze tijd van het jaar zeeleeuwen bivakeren.


Op weg naar China Town stopten we even bij Lombard Street, de bochtigste straat ter wereld.


Daarna de 'hussle n bussle' van Chinatown in.

Waar je allerlei winkeltje hebt, waar je van alles en nog wat kunt kopen...... zoals de ingrediënten voor schilpaddensoep.

En kettingen, kleding, meubileur, tassen, en ga zo maar door.

Voor we op huis aan gingen, nog even een stop gemaakt in een café.Drie blooken van ons huis nog even langs een Mexicaanse taqueria om wat burrito's en taco's te halen voor het avondeten.

3 opmerkingen:

Marleen zei

Ziet er gezellig uit! Hopelijk was jullie concert leuk!

Joep zei

Zo te zien heb je je pappie wel een beetje gemist. Leuk dat je zo je ouwe nog eens iets kunt laten zien van de wereld...

Anoniem zei

Hoi
Wij, dat zijn Ans en Wil, hebben een fantastische dag gehad in SFO. Wel erg vermoeiend, zodat ik 's avonds na een uurtje slapen en een lekker glaasje wijn, weer een gevoel kreeg van vroeger. Mijn ogen vielen tijdens het praten dicht. We zijn toen maar snel naar bed gegaan.
Willem