zondag, april 29, 2007

Mission Street

Wij wonen in de wijk Bernal Heights, maar een straat ten noorden van ons huis begint The Mission. Wij kunnen van twee walletjes eten: wwn relatief rustige wijk om te wonen en op loopafstand van de betere restaurants en uitgaansgelegenheden in The Mission.

The Mission staat ook bekend om de vele Mexicanen en andere Zuid-Amerikanen die er wonen. Vooral aan Mission Street is dat te zien; je hebt in veel opzichten het gevoel in Mexico te zijn.

We doen het rustig aan dit weekend. Na een drukke week voor mijn en een trainingsweek aan de oostkust voor Cindy hadden we dat even nodig. Gistermiddag besloten we op het dakterras van Medjool een glaasje wijn te drinken. Medjool ligt aan Mission Street; op weg naar huis deden wat boodschappen. Ik heb wat geklikt met de camera om een indruk te geven van de bedrijvigheid.


Het oranje-geel-grijze gebouw rechts is Medjool. Daarachter zie je een groot uithangbord met Mission erop; daar was vroeger het Mission Theater. Je ziet wel meer oude uithangborden die verwijzen naar een voorbije tijd, want de gebouwen waar ze aan hangen zijn vaak niet meer in gebruik als theater. Een zo'n gebouw is nu bijvoorbeeld een parkeergarage. Echt zonde.

Naast de tientallen taquieria's, zie op Mission Street veel van dit soort winkels. Ze verkopen er van alles en nog wat: speelgoed, tassen en koffers, servies, linnengoed en ga zo maar door.

Op verschillende plekken staan mensen op straat hotdogs te verkopen. Speciaal aan de hotdogs op Mission Street is dat ze in spek gewikkeld zijn.Je moet hard zoeken om dit soort kinderkleding in Nederland te vinden. In de Mission hoef je geen moeite te doen.

Voor vijf dollar hadden we twee tongfiltes in deze viswinkel.

Het barst hier ook van de kleine kruideniers. Buiten is groente en fruit uitgestald en binnen hebben ze allerlei geimporteerd eten uit Mexico. Dit soort winkeltjes doen me erg denken aan de Turkse winkels in Nederland. Het ruikt er ook ongeveer hetzelfde.
Het loont de moeite om hier boodschappen te doen. Voor tien dollar hadden we twee tassen groente en fruit.

Anders dan in een Turkse winkel, hangen hier de piñata's aan het plafond. Met deze figuren van creppapier wordt op kinderverjaardagen en andere feestjes een spel gespeeld. Met een blinddoek om moet je proberen de piñata stuk te slaan zodat het snoep dat erin zit eruit valt.


Geen opmerkingen: