dinsdag, mei 15, 2007

Deelnemen

Donderdag is het nationale "Bike to Work Day" en deze actie wordt door ons kantoor een warm hart toegedragen. We worden aan alle kanten aangemoedigd om mee te doen en deze week de fiets te nemen. Bruce, een van mijn collega', heeft daarin het voortouw genomen en tijdens onze wekelijkse personeelsbijeenkomst gaf hij vanochtend een update.

Zo kon hij precies vertellen hoeveel mensen al op de fiets waren gekomen, hoeveel met de trein of te voet, en hoeveel mensen deze week carpoolen. Het gaat er deze week om dat je de auto laat staan. Vervolgens ging hij in op alle voordelen van fietsen naar het werk: het is goed voor je buikomvang, in sommige gevallen gat je ziektekostenpremie omlaag en je bespaart benzine.. op jaarbasis kan het 150 dollar besparen als je een keer per week de fiets neemt. Amerikanen zijn dol op quanticeren en het meetbaar maken van resulaten.

Voor de deelnemers zijn er allerlei belongingen en prijzen: treinkaartjes, tegoedbonnen en een etentje. Dat is een ander ding waar Amerikanen goed in zijn: motiveren en overtuigen, vooral met behulp van incentives. Naast fiets, lopen, treinen en carpoolen, wordt ook thuiswerken meegerekend als deelname aan deze actie. Kortom: niemand is uitgelsoten; iedereen kan deelnemen. Want door gaat het om, net als bij de Olympische Spelen.

Geen opmerkingen: