zondag, juni 08, 2008

Toeslag

Ondanks dat we een hoop gedaan hebben, hebben we een relaxt weekend achter de rug. Naast boodschappen, de sportschool en de kapper hadden we ook tijd voor echt leuke dingen. Gisteravond vierden we Jeri's verjaardag. Voor de tweede keer deze week gingen we naar het huis van Monica en Tom, waar we een 'potluck dinner' hielden. Daarbij brengt iedereen een gerecht mee.


Op een bepaald moment let leek het feestje een beetje op een Nederlandse verjaardag toen we met z'n allen in een grote kring zaten, maar dat duurde niet lang... al snel evolueerde de cirkel in kleiner groepjes in de huiskamer en keuken. Het was een supergezellige avond.

Vanochtend zagen we Joris. Hij is de afgelopen weken minstens zo druk geweest als wij dus we hadden elkaar al een tijd niet gezien. Net als veel drukke Amerikanen, gingen we brunchen om zo even bij te kunnen praten. Het weer was prachtig en we wisten en tentje met binnenplaats waar we buiten konden eten. Een goed begin van de dag.


Toen we moesten betalen, zagen we een nieuwe post op de rekening. Er werd 5 procent bijgeteld voor 'health'.

Tot voor kort waren alleen grote bedrijven verplicht ziektekostenverzekering aan hun medewerkers te bieden, maar sinds april moeten ook kleinere bedrijven in San Francisco hieraan voldoen. Elk bedrijf met 20 werknemers of meer heeft met extra kosten voor ziektekosten te maken, ook restaurants. Sommige berekenen deze kosten door aan de gasten.

3 opmerkingen:

saskia zei

Hoi Christel,
Vandaag heb ik je blog ontdekt en ik vind 'm erg gezellig.
Ik ben zomaar een onbekende van het internetland (Saskia, 37 jaar en woon in Oisterwijk (NB))
en heb je blog gevonden via allesamerika.com.
Ik ga je een tijdje volgen.
Groetjes van Sas

Christel zei

Hi Saskia. Welkom! Leuk dat je laat weten dat je mijn blog lest. Ik kom oorspronkelijk uit Tilburg en ben wel bekend met Oisterwijk.

Anoniem zei

Hey Christel,
Wat grappig dat je uit Tilburg komt, heb je daar ook op school gezeten?
(Ooo...nu wordt ik wel heeeel nieuwschierig!)

Groetje van Sas

saske71@gmail.com (is misschien wel handig?)