zaterdag, juni 14, 2008

Baby shower

Wij gingen vanmiddag naar de baby shower van Neeltje en Marco die Jane en Chris voor hun hadden georganiseerd. Het was een barbecue in de tuin van Jane en Chris die om twee uur begon. Iedereen bracht iets te eten en te drinken mee.... en een kadootje.

Kraamvisite is in Amerika niet zo gebruikelijk. De kraamtijd wordt gezien als een periode voor moeder en kind om in rust door te brengen. In plaats daarvan wordt er een à twee maanden voor de bevalling een baby shower gegeven. Zo'n baby shower wordt niet door de aanstaande ouders georganiseerd, maar door een vrienden van hun.

Traditioneel werden baby showers alleen voor de aanstaande moeder gegeven en werden alleen vrouwen als vriedinnen, zussen en tantes uitgenodigd. Ervaringen en adviezen over bevallingen en kinderopvoeding werden uitgewisseld. Tegenwoordig is het heel gebruikelijk dat het feest vboor beide ouders georganiseerd wordt en dat al hun vrienden en famileleden komen.

Een ander traditoneel onderdeel van een baby shower zijn spelletjes, zoals het raden van de geboortedatum en het opnoemen van zoveel mogelijk baby-artikelen. Neeltje en Marco hadden rommertjes meegenomen en vroegen ons allemaal om er iets op te zetten.

De kado's werden niet bij binnenkomst gegeven, maar ze werden verzameld en tegen het einde van het feest open gemaakt. Neeltje en Marco pakten alle pakjes in een kring van toeschouwers. Zo ging het ook op de verjaardagfeestjes van mijn au pair-kinderen in Massachussetts.


1 opmerking:

Marleen zei

Wat een beschaafde buik!