maandag, juni 30, 2008

Rook

Wij hadden het aanstaande 4th of July weekend in Big Sur (drie uur ten zuiden van hier) willen gaan kamperen, maar dat gaat niet door vanwege de bosbranden daar. De hele omgeving is geevacueerd. Maanden geleden hadden we al gereserveerd, want het is een populair weekend en campings raken al vroeg volgeboekt. Afgelopen week realiseerden we ons dat onze camping gesloten is en we gingen op zoek naar alternatieven. We vonden een camping aan een meer drie uur ten noord-oosten van ons waar nog plek was, waarschuwde de medewerker me dat het waterpeil extreem laag is vanwege de droogte. Toen ik vroeg of dat de reden is waarom er nog zoveel plekken vrij zijn, legde ze uit dat dat komt vanwege de rook van branden in de omgeving. Ze worden er niet direct door de brand bedreigd, maar mensen om ademhalingsmoeilijkheden worden afgeraden er naartoe te gaan.

We hoorden van vrienden die dit weekend bij een muziekfestival aan de kust bij Mendocino waren, drie uur ten noorden van San Francisco, waar het het heel rokerig was. Verschillende mensen droegen er stofmaskers. Zo beinvloedt het record aantal bosbranden het dagelijks leven in heel Californie.

Vriendinnen van ons wisten nog een ander mogelijkheid aan de American River bij Coloma, dus we zijn onder de pannen voor komend weekend.

Geen opmerkingen: