zondag, juni 22, 2008

Dicht bij het vuur

We zaten vanavond naar het nieuws op TV te kijken naar een bericht over de verschillende bosbranden in de omgeving. Het zijn er meer dan ooit, en vroeger in het seizoen dan normaal omdat het de afgelopen maanden weinig geregend heeft. De afgelopen dagen hadden we een kleine hittegolf en daar betalen we nu de prijs voor.

In heel Californië zijn
honderden branden. In de Bay Area zijn ook verschillende branden; in Napa county, bij Gilroy, en sinds een paar uur ook in de bergen bij Brisbane, iets ten zuiden van San Francisco.

Cindy en ik keken elkaar aan en vroegen ons af of de brand vanaf Bernal Hill te zien zou zijn. We besloten een avondwandeling te maken om het zelf te zien. En inderdaad, vanaf de berg konden we de brand in de verte zien. Ik heb er een paar foto's van gemaakt - steeds iets verder ingezoomd:

Daarna ook nog even een foto in de andere richting genomen, van San Francisco in de mist:

Hopelijk horen we morgenvroeg op het nieuws dat de brand onder controle is en niet dat we moeten evacueren... Op weg naar kantoor zal ik de schade waarschijnlijk vnaf snelweg 101 kunnen zien.

2 opmerkingen:

joep zei

wow, erg indrukwekkende foto's. Kon je verder nog iets merken, zoals smog, rook of stank?

Christel zei

Er zijn duidelijk meer rookdeeltje in de lucht, waardoor het meer een langer beworlt is. Bij ons in SF valt het nog wel mee, maar in het zuiden en oosten van de Bay Area hebben sommige mensen ademhalingsproblemen.