zaterdag, augustus 19, 2006

Snakes on a plane

Gisteren is 'Snakes on a plane' in premiere gedaan, een film met Samuel L. Jackson waar hier al maanden om te doen is. Een ware hype. Iedereen keek ernaar uit, maar ik begreep in eerste instantie niet waarom er zoveel ophef over deze low-budget film was. Zo bijzonder klonk het allemaal niet.

Wat wil het geval: begin dit jaar begon Brian Finkelstein een blog over de film met als doel om uit te vinden hie hij de premiere kon bijwonen. Inmiddels heeft hij foto's van die avond op zijn blog staan, dus het is hem gelukt. En de blog heeft heel wat puliciteit veroorzaakt. Inmiddels zijn er nog veel meer blogs, waardoor iedereen het erover heeft.

Daarnaast moest geen enkele recensent de film voor de premiere zien, waardoor het idee in de wereld kwam dat de film waarschijnlijk heel slecht zal zijn.

De eerste cijfers zijn goed - 'Snakes on a plane' is meest bezochte film dit weekend. Nu de film draait, hoor je wisselende geluiden. Ik heb de indruk dat de film niet slecht is - ieder geval is hij heel spannend en eng. Een ding is duidelijk: de film heeft nu al een cult-status bereikt.

Geen opmerkingen: