zondag, augustus 27, 2006

Feestje

Zaterdagavond zijn we voor het eerst bij iemand thuis gaan eten sinds we hier wonen. John had ons uitgenodigd voor een 'dinner party' zoals dat hier heet. Hij had voor ons en nog een paar vrienden kookte. We waren met z'n negenen en de meeste anderen hadden w al eens eerder ontmoet - erg leuk om mensen beter te leren kennen. Zo'n avondje is niet heel anders dan hoe het in Nederland zou zijn - allemaal heel ongedwongen. Lekker wijntje erbij en een goed gesprek.

De gesprekken zijn bij nader inzien wel een beetje anders... Sean, een van de gasten, vertelde over zijn geologisch onderzoek in Alaska and John liet weten dat hij binnenkort een weekend naar L.A. gaat voor de veiling van Cher's huisraad - een kadootje van zijn werkgever.

Vanmiddag waren we bij Tom en Monica uitgenodigd. Zij wonen in in The Haight, de wijk was het centrum van de hippie's in de jaren '60, en gaven een tuinfeest. Het was fris, want The Haight is een van die wijken die in de zomer meestal in mist gehuld zijn, maar dat kon de pret niet drukken. Iedereen had wat te eten en te drinken meegebracht, zoals gebruikelijk bij een Amerikaans feest. We kregen allemaal een ketting om, zoals je die bij Mardi Grass in New Orleans of Gay Pride ziet.

De weg naar huis ging over een aantal steile straten. De uitzichten hier blijven nog steeds boeien...

Geen opmerkingen: