zondag, maart 02, 2008

Tennessee Valley

Het was echt lenteweer vandaag met temperaturen boven de twintig graden. Wij trokken erop uit een groep van de Sierra Club voor een hike in het gebied te noorden van San Francisco. Om tien uur waren we op de afgesproken plek in de stad om vandaar met z'n allen naar Tennessee Valley te rijden. Wij gaven drie mensen zonder auto een lift.

Het was een wanderling door de heuvels langs de kust. We genoten weer van prachtige uitzichten en interessante gesprekken. Zo vertelde een van de deelnemers een verhaal over een kennis van een kennis in Texas die een soort van Tupperware-party's was begonnen voor sexartikelen en vervolgens door de politie gearresteerd werd omdat het in Texas verboden is sex-speeltjes te verkopen.

We hadden het natuurlijk ook over de aanstaande verkiezingen. Iedereen in de groep hoopt dat de volgende president een Democraat is. Hier in de Bay Area begrijpen ze maar niets van het conservatieve, christelijke deel van Amerika en ze vinden het frustrered dat dat deel zoveel invloed heeft.

Ineens konden we San Francisco achter de heuvels zien liggen. Het uitzicht deed denken aan Emerald City in de Wizard of Oz.


Geen opmerkingen: